Kinder EHBO Training

€ 75 excl. BTW

De Kinder EHBO training is interessant voor iedereen die te maken heeft met baby’s en kinderen. Dat kunnen o.a. ouders, kinderdagverblijven of gastouders zijn.

Ongevallen met baby's en kinderen liggen altijd op de loer, zij zijn actief en kunnen minder snel de gevaren inzien. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje en dan kan adequaat handelen van levensbelang zijn.

Tijdens de cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) leer je doeltreffend te handelen.
U krijgt inzicht in:
• Eerste hulp verlenen bij een kind buiten bewustzijn en ademhalingsstiltand, PBLS.
• De mogelijke ongevallen bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.
• Eerste hulp verlenen bij kleine ongevallen/medische noodsituaties.
• Eerste hulp verlenen bij letsels aan het bewegingsapparaat (bestaat uit onze botten, spieren en pezen).
• Eerste hulp verlenen bij wonden.

Deze cursus bestaat uit een online theorie en een praktijkgedeelte.

Direct inschrijven

Ervaren instructeurs

Praktijkgerichte training

Scenariogericht-denken

Maatwerk

Kostenbesparend

Efficiënte trainingswijze

Verdere informatie

Waarom een kinder EHBO-training?

Wat te doen wanneer een baby of kind een brandwond heeft, een vinger tussen de deur krijgt of dreigt te stikken? Volg de kinder-EHBO training dan leer je hoe je het beste kunt optreden in dit soort situaties.

Wil je weten wat je moet doen tijdens calamiteiten? Volg dan onze kinder EHBO-training.

Voor wie is de cursus kinder-EHBO bedoeld?

Eigenlijk voor iedereen die met kinderen werkt. Naast dat het verstandig is kan het soms voorkomen dat het verplicht is in kinderdagverblijven en gastouders om een kinder EHBO-certificaat te hebben.

Kinder-EHBO in de praktijk

Tijdens deze kinder EHBO-cursus leren we je ook om een kindveilige omgeving te creëren. Door vooraf preventieve maatregelen te nemen verkleint je meteen het gevaar op ongevallen.
In de praktijktraining richten we ons o.a. op veel voorkomende ongelukken zoals:

 • Het gebruik van een AED
 • Hoe te handelen tijdens een vergiftiging
 • Brandwonden
 • Verslikking/ verstikking
 • Tand door de lip
 • Koortsstuip
 • Insectensteken/ tekenbeten
 • Bloedneus
 • Koorts
 • Botbreuken
 • Schaaf/ snijwonden
 • Mogelijk nek- en wervelletsel
 • Stabiele zijligging

Daarnaast besteden we ook ruim aandacht aan reanimatie bij kinderen maar ook aan reanimatie bij ouderen. Doordat veelal ouderen zoals opa’s en oma’s de kinderen ophalen en brengen verhoogt hiermee ook het risico’ op hartfalen bij deze doelgroep. Tijdens een (in-company) training proberen wij altijd gebruik te maken met het soortgelijk AED-toestel wat je ook voorhanden hebt liggen in je locatie.

Theorie via e-learning

Onze online e-learning bied je de mogelijkheid om de theorie van kinder-EHBO op je eigen tempo te volgen. De theorie is eenvoudig te volgen via mobiel, tablet of desktop en tussentijds kan je even makkelijk stoppen. Nadat de theorie training is afgerond kun je meteen beginnen aan de online eindtoets.

De theorie duurt gemiddeld 4 lesuren.

Praktijktraining

Na het behalen van de theorie kan je nu deelnemen aan de kinder-EHBO praktijk gedeelte. In deze praktijktraining volg je alle handeling die je via de theorie hebt geleerd. Deze praktijktraining kan ook middels een in-company training bij u op locatie worden gegeven. Tijdens de praktijktraining beoordeeld de EHBO-instructeur of je bekwaam bent om alle-EHBO handelingen goed uit te voeren. Geslaagd? Dan ontvang je het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis.

De praktijk duurt gemiddeld 4 lesuren.
Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Levensechte training met gespeelde scenario’s

De trainingen van Bloemendal Advies onderscheiden zich doordat cursisten in aanraking komen met levensechte gespeelde scenario’s. Door het gebruik van een LOTUS worden cursisten met de neus op de feiten gedrukt. Men krijgt o.a. training in brand en levensbedreigende situaties. Deze optie kunt u met een bijpassend thema in overleg bijboeken.

Boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis

Als handig hulpmiddel, naslagwerk of ter ondersteuning kan je bij ons het boekje Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis bij ons bestellen.

Advies van onze trainers nodig?

Wilt u direct advies of heeft u een vraag voor een training in uw branche of voor uw bedrijf en/ of organisatie? Neem dan snel contact met ons op en we geven u direct advies! Bel ons op telefoonnummer 0546 – 646414 of mail naar info@bhvaed.nl of vul onderstaand ons contactformulier in!

Ons team van erkende trainers helpen uw graag!

Vrijdag

13-05-2022

13.30 - 16.30

Vroomshoop

Donderdag

03-11-2022

13.30 - 16.30

Vroomshoop

OOK ZIN IN EEN PRAKTISCHE TRAINING?

Bel ons op 0546 - 646 414

Bekijk meer contactinformatie
Algemene voorwaarden