Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

De Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) vormt de basis van een goed arbeidsomstandighedenbeleid.

Om te voorkomen dat werknemers aan risico’s worden blootgesteld, is het belangrijk om te weten waar veiligheid- en gezondheidsrisico’s liggen. Beoordeel vervolgens hoe groot of ernstig die risico’s zijn. En bepaal welke maatregelen nodig zijn om de risico’s te voorkomen of te beperken.

Informatie aanvragen

Resultaatgericht werken

Direct een plan van aanpak

Slechts één keer invullen

Gewoon achter de computer

Altijd actueel

In combinatie met het ArboBeheerSysteem®

Één keer goed invullen

Veel rompslomp? Dat valt best mee. Want dankzij onze nieuwe, digitale aanpak is de RI&E een kwestie van één keer goed invullen. Gewoon vanachter je computer. En daarna hebt je er weinig omkijken meer naar. Makkelijker kan het niet. En voordeliger ook niet.

ArboBeheerSysteem®

Doe de RI&E als onderdeel van ons ArboBeheerSysteem® en u hebt een dynamisch plan van aanpak, waar u maandelijks op wordt geattendeerd. Hierdoor borgt u de door u genomen maatregelen en blijft de RI&E altijd actueel.

Hoe werkt het?

Iedere afdeling krijgt een vragenlijst ‘op en om de werkplek’, met de vraag om deze in te vullen. Na het invullen maakt onze adviseur aan de hand van de ingevulde vragenlijsten een rondgang door uw bedrijf. Waar nodig past de adviseur samen met u de antwoorden op de vragen aan. De resultaten uit de vragenlijst worden omgezet in een plan van aanpak. Met het plan van aanpak heb je een overzicht van de knelpunten die moeten worden opgelost.

En verder…

In combinatie met het ArboBeheerSysteem® beschikt u online, 24 uur per dag, over een heel concreet plan van aanpak. Dit kan ook heel eenvoudig online worden bijgewerkt.

Een keer per jaar bespreekt onze adviseur de voortgang met u. Hij/zij doet dan meteen suggesties voor het actueel houden van het plan van aanpak op basis van uw activiteiten.

RI&E – Verdiepend onderzoek

We kunnen daarnaast verdiepende onderzoeken voor u uitvoeren, zoals:

  • Werkplekonderzoeken
  • Stofmetingen
  • Geluidsmetingen
  • Gevaarlijke stoffen
  • Atex (explosiegevaar)

Ook van deze onderzoeken krijgt u een volledige rapportage en adviezen. Deze kunnen wij bij het Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) rapport voegen.

Wij helpen bedrijven met de corona-update van de RI&E

Door de Corona richtlijnen dient de huidige RI&E aangevuld te worden met een ‘corona module’.
Met corona is het nu noodzakelijk om nieuwe maatregelen te nemen. Maar welke je als bedrijf moet nemen, hangt dus weer af van de risico’s die er in jullie bedrijf nu zijn en die jullie medewerkers lopen. Om dit goed uit te werken, is een update van de RI&E nodig met een overzicht van die nieuwe risico’s en een plan van aanpak om elk zoveel mogelijk te beperken.

Advies van onze professionals?

Wilt u op een eerlijke en professionele manier een verdiepend onderzoek laten onderzoeken op de risico’s en veiligheid? Wij hebben een team van experts in dienst die uw bedrijf op locatie kunnen controleren en toetsen. Van dit onderzoek krijgt u een volledige en handige online rapportage met de benodigde adviezen en een actieplan. Wij helpen en denken samen mee om het voor u en voor uw medewerkers het zo veilig mogelijk te maken. Dat doen we voor nu maar ook voor in de toekomst omdat uw bedrijf bij ons bekend is.

Wilt u direct advies voor uw branche of voor uw bedrijf en/ of organisatie? Neem dan snel contact met ons op en we geven u direct advies! Bel ons op telefoonnummer 0546 – 646414 of mail naar info@bhvaed.nl of vraag gratis de onderstaande brochure aan!

Ons team van erkende veiligheid experts helpen uw graag met het maken van een (nieuwe) RI&E of toetsing van de huidige Risico Inventarisatie & Evaluatie.

 

 

Meer weten?

Vraag hier de GRATIS brochure aan

Brochure aanvragen
Algemene voorwaarden