Waarom een risicoanalyse opstellen?

Een risicoanalyse wordt soms als iets moeilijks ervaren maar toch doen we het blijkbaar allemaal dagelijks.

Voorbeeld: in het verkeer maak je (onbewust) voortdurend een risicoanalyse; is het mogelijk of/en verantwoord om hier nu in te halen of over te steken? Ook de afweging hoe hard je wilt/kunt rijden is een afweging van risicofactoren.

Eigenlijk is een risicoanalyse een onbewuste dagelijkse bezigheid maar als iemand wordt gevraagd om dat in een bedrijfssetting te doen kijkt die persoon vaak wat verschrikt op.


Bent u RI&E-plichtig?

Ja! De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers met ten hoogste 40 uur aan arbeid per week. (alle werknemers bij elkaar opgeteld)

Een RI&E stappenplan voor bedrijven

Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) geeft u als ondernemer inzicht in de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting die uw medewerkers lopen bij het verrichten van hun werkzaamheden.

 1. Om te voorkomen dat werknemers aan risico’s worden blootgesteld, is het belangrijk om te onderzoeken en te weten waar veiligheid- en gezondheidsrisico’s liggen.
 2. Na dit onderzoek wordt er beoordeeld hoe groot en hoe ernstig deze risico’s zijn.
 3. Na deze beoordeling wordt er bepaald welke maatregelingen nodig zijn om deze risico’s te voorkomen of te beperken.
 4. Doormiddel van een actieplan kan je deze risico’s beheersen en monitoren.

Zo lopen niet alleen uw werknemers minder risico, maar beperkt u ook het ondernemersrisico.

RI&E veel rompslomp?

Dat valt best mee. Want dankzij onze nieuwe en digitale aanpak is de RI&E een kwestie van één keer goed invullen. Gewoon vanachter je computer. En daarna heeft u er weinig omkijken meer naar. Makkelijker kan het niet. En voordeliger ook niet.

Hoe gaan wij aan de slag?

Onze veiligheidsdeskundige loopt samen met u op uw locatie (en eventuele andere sleutelpersonen) de organisatiegegevens en RI&E-vragen door. Daarbij maken wij samen met u een rondgang door uw gebouw voor de risico-inventarisatie. Wanneer er verbeterpunten zijn, maken we meteen een actiepunt aan met een maatregel, verantwoordelijke en planning. Ook kunnen foto’s worden toegevoegd ter illustratie.

Na afloop nemen we samen alle actiepunten door en leggen we deze digitaal vast in het RI&E Arbo-BeheerSysteem en ronden de rapportage af. Deze rapportage ontvangt u ook per email.

Toetsing van uw eigen RI&E

Wanneer u zelf al een Risico-Inventarisatie en Evaluatie hebt uitgevoerd, kunt u deze ook laten toetsen door onze veiligheidsdeskundige van Bloemendal Adviesburo. Ook dan ontvangt u na ons bezoek de toetsingsrapportage per email.

Voor welke branches is een RI&E van toepassing?

Eigenlijk voor alle bedrijven en iedere branche. Doordat wij al jaren actief zijn in het maken van RI&E’s voor bedrijven, organisaties en instellingen hebben wij veel ervaring in:

Autobedrijven
Bouwbedrijven
Crematoria
Evenementenbranche
Gemeente
Gezinshuizen
Glas en tuinbouw
Grondverzetbedrijven
Horeca
Jachtbouw
Recreatie
Schoonmaakbedrijven
woningbouwcorporaties
Zorginstellingen

Advies van onze professionals?

Wilt u op een eerlijke en professionele manier een verdiepend onderzoek laten onderzoeken op de risico’s en veiligheid? Wij hebben een team van experts in dienst die uw bedrijf op locatie kunnen controleren en toetsen. Van dit onderzoek krijgt u een volledige en handige online rapportage en email met de benodigde adviezen en een actieplan.

Wij helpen en denken samen mee om het voor u en voor uw medewerkers het zo veilig mogelijk te maken. Dat doen we voor nu maar ook voor in de toekomst omdat uw bedrijf bij ons bekend is.
Voor meer informatie kan u deze pagina bezoeken door HIER te klikken.

Wilt u direct advies voor uw branche of voor uw bedrijf en/ of organisatie? Neem dan snel contact met ons op en we geven u direct advies! Bel ons op telefoonnummer 0546 – 646414 of mail naar info@bhvaed.nl of vul onderstaand ons contactformulier in!

Wij helpen u graag!

  Wilt u meer informatie?

  Bel ons op 0546 - 646 414

  Of vul hier het contactformulier in
  Algemene voorwaarden