Covid-19 en verantwoord trainen

Wilt u het laatste nieuws weten omtrent de Corona maatregelen?

Lees hier onze laatste nieuws update van 17 januari 2022.

Richtlijnen van het RIVM

Ondanks de coronacrisis is het toch belangrijk voor BHV’ers om hun kennis op peil te houden. Dit heeft een juridisch en maatschappelijk belang. Een goed getrainde BHV-organisatie draagt bij aan een veilige werkomgeving, ook als er in aangepaste vorm gewerkt wordt.

Wij geven onze trainingen aan de hand van de (huidige) richtlijnen van het RIVM:

De belangrijkste aanpassingen in het kort:

LET OP: Tijdens de training zullen de ramen en deuren zo veel mogelijk geopend zijn ivm de ventilatie. Houd hier dus rekening mee met uw kledingkeuze!

TRAININGEN
Voor BHV- en EHBO trainingen volgen wij het brancheprotocol, welke door de veiligheidsregio’s is goedgekeurd. Ook voor de andere trainingen zoals VCA, intern transport, opgeleid persoon kunnen wij veilig verzorgen volgens trainingsprotocol. Hierin staat onder andere duidelijk vermeld aan welke eisen de inrichting van onze locaties moet voldoen, hoe de trainers zich moeten gedragen en hoe wij omgaan met hygiëne. verder op de pagina staat verder uitgelegd hoe dit eruit ziet en ook plattegronden van onze leslokalen zijn toegevoegd. Voor onze trainingen hebben wij een aangepast programma opgesteld om fysiek contact te voorkomen en de afstand te kunnen borgen, zonder in te boeten op onze vertrouwde kwaliteit en toepasbaarheid:

Maatregelen ter voorkoming van verspreiding corona-virus COVID-19.

Verder blijven de algemene richtlijnen van het RIVM gehandhaafd:  

Een toegangsbewijs is op dit moment voor onze branche niet van toepassing. Houd voor deze en andere ontwikkelingen altijd de website van de overheid in de gaten.

Cursisten-informatie

Voor deelnemen aan een cursus i.v.m. COVID-19 preventie:

Ga hier naar het overzicht van de coronaproof leslokalen van Bloemendal Arbo Adviesburo Vroomshoop.

 

Toch een training afmelden

Voor bedrijven en organisaties is het van cruciaal belang dat personeel bij incidenten eerste hulp kan verlenen en kan handelen bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt bedrijven om letsel en schade te beperken en zo de bedrijfscontinuïteit te borgen. Ook voldoen ze daarmee aan de wet en aan eisen van verzekeraars. Ook burgerhulpverleners en willekeurige omstanders vervullen een belangrijke en soms le- vensreddende rol bij incidenten. BHV-, EHBO- en reanimatiecursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Wij volgen het advies van het NRR, oranje kruis en het NIBHV omtrent scholing. Kijk hiervoor in het brancheprotocolIn het geval dat deze instanties aangeven dat scholing niet kan plaatsvinden krijg je 100% restitutie.
In de huidige situatie, van 12 november, zijn er geen restricties voor kleine onderwijs groepen, en kan er geschoold worden, de restricties in (hoger en MBO) onderwijs gelden 75 personen tegelijk doceren. Daarnaast organiseren we geen evenement.

Voor het afmelden van een training hanteren wij onze inschrijvingsvoorwaarden.

 

Algemene voorwaarden